Rekonstrukce bytu Třebnice

Cílem studie je navrhnout rekonstrukci bytové jednotky v bytovém domě v Třebnici.

Návrh řeší úpravy dispozičního uspořádání bytu tak, aby byl uživatelsky přívětivý pro potřeby mladé rodiny s jedním dítětem. Dále návrh řeší design jednotlivých prostor bytu včetně rozkreslení vestavěného nábytku, kuchyňské linky, výběru zařizovacích předmětů a materiálů povrchů.

Dispoziční řešení bytu o podlahové ploše 68 m2 mělo nabídnout tyto prostory:

_obývací pokoj
_kuchyně s jídelnou
_dětský pokoj
_ložnice
_herna
_koupelna
_komora

Z důvodu umístění bytu v posledním podlaží bytového domu není v bytě navržena předsíň, předpokládá se, že rezidenti bytu budou využívat podestu schodiště jako předsíň vlastního bytu.

Díky absencí předsíně mohly být v bytě korektně navrženy prostory dle představ investorů.

Design je tvořen minimalisticky, využívá dnes oblíbené kombinace bílé povrchové úpravy, materiálů v dekoru dřeva společně s dřevěným laťováním a černými bytovými doplňky.

  • Autor

    Vojtěch Vejvoda

  • Vizualizace

    Vojtěch Vejvoda

  • Lokalita

    Třebnice u Sedlčan

  • Projekt

    2021