Rodinný dům ve svahu

Koncept návrhu vycházel ze svažitosti terénu, okolní zástavby a požadavků vyřčených investorem – střídmě vypadající dům.

Minimalistická kompaktní hmota je zasazena do terénu tak, aby umožňovala plynulé navázání na terén na východní i západní straně pozemku. Toto umístění také umožňuje bezbariérový vstup do prvního nadzemního podlaží na horní úrovni a pobytovou zahradu na úrovni spodní.

Zapuštění objektu do terénu také dovoluje výhled ze sousední stavby, která se nachází na výše položeném sousedním pozemku.

Stavba je rozdělena do dvou podlaží. Horní podlaží navazující na příjezdovou cestu je věnováno denní zóně a noční části pro investora. Z tohoto podlaží uvidíme atraktivní výhledy na sedlčanské panorama a to i po zastavění níže položených pozemků.

Spodní podlaží je věnováno ložnicím pro potomky, koupelně se saunou a venkovnímu krytému prostoru. Na venkovní prostor navazuje terasa a bazén.

Vzhled domu v interiéru i v exteriéru tvoří kombinace bílé barvy a dřeva.

  • Autor

    Vojtěch Vejvoda

  • Vizualizace

    Vojtěch Vejvoda

  • Lokalita

    Sedlčany

  • Projekt

    2020